Fillers

Hyaluronsyra (HA) är egentligen inte en syra utan en sackaridmolekyl – glykosaminglukan – och har en extrem vattenbindande förmåga. Den finns naturligt i kroppen, dels i huden men också i leder, lungor och muskler. När HA binder vatten bildas en gelè liknande substans och fungerar som ett fuktgivande smörjmedel och stötdämpande fyllnadsmaterial. En stor andel hyaluronsyra återfinns i huden och är placerad mellan elastiska fibrer, kollagen och elastin. Dess främsta uppgift där är återfuktning som ju är en förutsättning för cellförnyelse. När vi åldras ökar bristen på hyaluronsyra och resulterar i att huden torkar ut, tappar elasticitet och rynkor blir mer framträdande.

Fillers är hyaluronsyra framställt på kemisk väg på högteknologiska laboratorier. Fillers ligger mycket nära kroppens eget biologiska material vilket innebär att det är ytterst sällsynt med biverkningar efter behandling. Genom injektion av fillers kan alltså tillföra fukt, jämna ut rynkor och veck, återskapa volymförlust samt förstärka eller konturera ett ansikte. Produkten har också en gelé liknande form med en hållbarhet på i snitt 9-12 månader beroende vilket område som behandlats

Konsultationen är kostnadsfri.

Vanliga frågor och svar

Kan alla behandlas med fillers?

Nej, personer under 18 år samt gravida, ammande eller som har sår/inflammation i området som ska ej behandlas, tex herpes.

När ser jag resultat av behandlingen?

Resultatet syns direkt men det kan ta upp till 2 veckor innan eventuell svullnad har lagt sig och man ser slutresultatet.

Finns det några risker eller biverkningar med fillers?

Hyaluronsyra fillers är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar. De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Kan man träna som vanligt efter en fillerbehandling?

Man bör avvakta träning 48-72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37 A,
111 45 Stockholm

070-813 19 96
marika.erlandsson@atelierm.se

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37 A
0708131996
marika.erlandsson@atelierm.se