Om oss

Atelier M startades av Marika Erlandsson, legitimerad sjuksköterska och certifierad injektionssköterska. Marika har lång och bred erfarenhet av branschen. Med 11 års praktisk erfarenhet av estetiska och medicinska injektioner har Marika ett väl utvecklat estetiskt öga och ett rykte om sig att vara seriös, kunnig och trygg. Hon är också en uppskattad föreläsare och handledare för Galderma i Norden.

Marika kommer senast från Akademikliniken där hon i 7 år hade förmånen att arbeta med flera av de bästa plastikkirurgerna i världen. Dessförinnan arbetade hon på Stureplanskliniken med dr Pyra Haglund som mentor.

Utbildningar och kurser

Marika har en gedigen vidareutbildning med avancerade kurser i såväl anatomi, injektionsteknik och produktkännedom både i Sverige och internationellt såsom Madrid, Monaco, Paris, London, Köpenhamn och Berlin.

I samarbete med Galderma som står bakom Restylane och Azzurlure (neurotoxin) är Marika numera en uppskattad och frekvent bokad föreläsare för sjuksköterskor och läkare i Norden. Hon medverkade även som handledare vid utbildningen vid Akademiklinikens Academy School under hösten 2018.

Vidare är hon medlem i Global Nurs faculty, en internationellt tillsatt referensgrupp med deltagare från bland annat USA, Canada, Australien, Tyskland och England med syfte att främja patientsäkerheten i branschen. I samband med detta har Marika varit med och skrivit en internationell artikel, publicerad i Journal of Estethic Medicine.

Marika Erlandsson är medlem i:
EIR (Estetiska injektionsrådet)
FAN (Fillers Academy for nursers)

Filosofi

”Min hållning är alltid ge diskreta och mjuka behandlingar för ett naturligt resultat. Kompetens och säkerhet står i fokus utifrån vetenskapliga grunder och studier. För mig handlar det inte om att förändra, snarare erhålla en naturlig balans för att bevara, återskapa och förstärka. Vid en lyckad behandling ska man inte kunna identifiera exakt vad som utförts, bara att en förbättring skett som ger ett piggare och fräschare intryck.

Idag äter vi nyttigare, jobbar längre och motionerar mer. Åldringsprocessen i ansiktet är däremot betydligt mer komplex och styrs av andra faktorer såsom ärftlighet och livsstil men även av fettdepåer, ligament och förändrad benstruktur. Detta kan vi således inte påverka. Det medför att många upplever att kroppen och den mentala upplevelsen inte längre harmonierar med den bild de möter i spegeln.”

Medarbetare

Atelier M samarbetar med en mycket kompetent läkare, Filip Farnebo. Filip har många års erfarenhet som plastikkirurg, bland annat på  Akademikliniken. Idag arbetar Filip som överläkare på Karolinska Universitetssjukhusets plastikkirurgi.

Atelier M har patient/ansvarsförsäkring samt avtal med IVO.
Certifierad av Estetisk injektionserådet

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37 A,
111 45 Stockholm
070-813 19 96
marika.erlandsson@atelierm.se

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37A
0708131996
marika.erlandsson@atelierm.se