Profhilo

Profhilo är den allra senaste injicerbara anti-aging behandlingen baserad på hyaluronsyra. Det som skiljer Profhilo från andra fillers/skinboosters är att den inte enbart adderar fukt och volym utan  tack vare dess höga koncentration av hyaluronsyra (32g/ml) även stimulerar hudens egna produktion av hyaluronsyra, kollagen och elastin vilket ger påtaglig uppstramande effekt på huden.

Produkten innehåller inte heller BDDE (ett ämne som korslänkar traditionella fillers) vilket gör den helt fri från syntetiska ämnen.

Behandlingen utförs vanligen i två steg med 3–4 veckors mellanrum. Produkten injiceras i totalt 10 punkter (vid behandling av ansikte) och sprider sig därefter själv jämt i vävnaden.

Behandlingen är progressiv och resultatet kommer stegvis. Utöver ansiktet kan man även behandla områden som hals, dekolletage och armar som normalt sett är svårbehandlat med traditionella fillers.

Behandlingen håller i ca 6 månader och därefter rekommenderas en uppföljande behandling var 6:e månad för bibehållet resultat.

Vanliga frågor och svar

Kan alla behandlas med Profhilo?

Nej, inte personer under 18 år samt personer som är gravida, ammande eller som har sår/inflammation i området som ska behandlas, tex herpes.

När ser jag resultat av behandlingen?

Många upplever att de kan se resultat direkt efter första behandlingen vilket beror på att man tillför fukt till huden vilket ger ökad lyster och volym. Det slutgiltiga resultatet ser man dock först ca en månad efter andra behandlingen.

Finns det några risker eller biverkningar med Profhilo?

Hyaluronsyra fillers är idag en säker och beprövad produkt med väldigt få och sällsynta biverkningar. De vanligast förekommande som är relaterade till själva injektionen är lätt rodnad/svullnad, ömhet och blåmärken. Biverkningarna är oftast lindriga och avtar inom ett par dagar och ingen åtgärd krävs. Som vid alla injektioner finns även en liten infektionsrisk. Vid misstänkt biverkan ska du alltid kontakta din behandlare för bedömning.

Kan man träna som vanligt efter en Profhilo behandling?

Man bör avvakta träning 48–72 timmar för att undvika risk för ökad svullnad pga. ökad cirkulation.

Kan man göra en behandling med Profhilo om jag gjort fillers/skinboosters i samma område tidigare?

Ja det kan man, dock skall du alltid upplysa din behandlare om detta samt vilken produkt du fått så denna kan göra en individuell bedömning.

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37 A,
111 45 Stockholm

070-813 19 96
marika.erlandsson@atelierm.se

Atelier M
Birger Jarlsgatan 37 A
0708131996
marika.erlandsson@atelierm.se